Tilbage til webshop

Myrrhis Skovlandbrug

Myrrhis Skovlandbrug er et nytænkende jordbrug med metodeudvikling inden for integreret dyrkning af bær, nødde- og frugttræer, grøntsager og dyr tilpasset danske forhold. Skovlandbruget består af 4 ha. forpagtet landbrugsjord. Derudover råder vi over yderligere 18 ha. som vi primært benytter til holistisk afgræsning med økologiske spelsau-får. I sommerhalvåret avler vi kaniner til slagt og salg.

Skovlandbruget ligger i trillebør-afstand fra vores hus på Friland. En perfekt afstand til dyrehold, grøntsagsdyrkning, planteskole og alt det andet, som kræver daglig pasning.

Grøntsager til folket - og Noma

På ca. 4000 m2 dyrker vi grøntsager til faste kunder, som selv kommer og høster i perioden maj – december. Grøntsagerne dyrkes i permanente, gravefri bede. Høst-selv-grøntsags-abonnement er en rigtig god model for os, da vores kunder forudbetaler deres abonnement inden sæsonen går i gang. På den måde ved vi, hvor mange vi skal dyrke til. Vores kunder kan høste grøntsager når det passer dem og får derved de mest friske og lækre grøntsager – og dem de bedst kan lide. Vi elsker at folk følger dyrkningssæsonen og har en direkte forbindelse til den mad, de spiser. En anden fordel ved abonnementsformen er, at vi ikke bruger tid på at høste, vaske og pakke grøntsager, som folk måske ikke vil have. Vi har stort set ingen udgifter til emballage og der er minimalt spild. Vi begyndte abonnement-modellen i 2019 og fortsætter gladeligt i 2024.

Foruden private kunder, dyrker vi også udvalgte flerårige grøntsager, sydamerikanske rodfrugter og bær til den prisbelønnede restaurant Noma.

Malkegeder & græskaniner

Afgræsning i alléer mellem frugt- og nøddetræer varetages af vores malkegeder og græskaniner. Kaninerne har store, mobile græsningshuse på 6 m2, som vi flytter 1-3 gange om dagen. På den måde får vi slået græsset uden at skulle bruge maskiner og kaninerne får de bedste urter og græsser at spise. Hunkaninerne får 2 kuld unger om året. Ungerne slagtes efter 3-4 måneder og sælges til vores kunder. I løbet af vinteren lever avlskaninerne af hø, æbler og rodfrugter. Vi medicinerer ikke og fodrer ikke med korn.

Malkegederne Blanca, Sylvia, Alba & Beluga afgræsser skovlandbruget og aftager en masse ukrudt fra markedshaven (bl.a. bynke og mælde) samt afskårne grene med blade. De er med til at fuldende det lille økosystem. Mælken er til ren selvforsyning - kefir og ost.

Planteskole & frøsalg

Vi dyrker og opformerer flerårige grøntsager, bærbuske, frugt- og nøddetræer til salg til private. Vi har et stort fokus på frø-formering for at sikre en genetisk diversitet. Diversitet giver mulighed for at planter bl.a kan tilpasse sig nuværende klimaforhold og blive modstandsdygtige overfor skadevoldere. Vores sortiment er i løbende udvikling.

Planteskolen er åben for salg hver fredag i maj og juni. Sortimentet kan ses her.

Frøsalget er åbent fra oktober til påske via webshoppen.

RUNDVISNING

Oplev vores lille paradis på en guidet rundvisning.

Book en privat tur eller deltag på en af vores åbne rundvisninger.